דיאטה ים -תיכונית

עקרונות השיטה:
מבוססת על שילוב של מרכיבי מזון טריים ובריאים: ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, זרעים ושמן זית. כולל גם צריכה מתונה של דגים, ביצים, כמויות קטנות של בשר אדום וצריכה נמוכה עד בינונית של יין, בעיקר עם ארוחות. הדיאטה מכילה גם מוצרי חלב, אך ממליצה להתמקד יותר באכילה של גבינות ויוגורט ופחות בחלב ניגר-, ויש דגש על שומן בריא – אבוקדו, שמן זית, אגוזים, זרעים עוד.

יתרונות:
– הפחתת הסיכון למגוון מחלות (מחקרים מראים ירידה בהצטברות שומן סביב האיברים הפנימיים)
– הפחתה בצריכה של מזון מעובד ועלייה בצריכה של מזון בריא
– אפשרות לתפריט צמחוני
– קלה ליישום ולכן מראה אחוז התמדה גבוה מבין כלל הדיאטות

חסרונות:
– אין הנחיה מדויקת לכמויות (ניתן להגיע גם ל-140 ק"ג של בריאות), אולם באופן יחסי כמות הפחמימות המומלצת היא כ 40% מכלל הקלוריות.
– קצב הירידה במשקל הוא לא בהכרח מהיר (בחלק מהאנשים מגוון גדול עלול לגרום לצריכה קלוריות גדולה יותר מבלי לשים לב = מושג המכונה "דיאטת קפיטריה")

למי מתאים?
– אנשים הסובלים ממגוון מחלות שונות
– אנשים המסוגלים לשלוט בכמויות ועל כן להסתפק בעקרונות בלבד

שורה תחתונה
דיאטה ים תיכונית מראה התמדה גדולה יותר על פני דיאטות אחרות ומפחיתה באופן מובהק את הסיכון לתמותה כללית, מחלות לב, כליות, סוגים מסוימים של סרטן, מחלות עצביות וסוכרת. יחד עם זאת, הדגש של השיטה הוא יותר על בחירה נכונה של מזונות ופחות על הפחתת כמויות ויצירת גירעון קלורי ועל כן במידה והמטרה היא ירידה במשקל, יש לבצע התאמה כמותית אישית.

print

השארת תגובה