אימון עצים או ארוך בקיץ עלול להוות סכנת חיים. האיקלום לחום הוא קריטי ויש להתאים את האימונים בהדרגה (המדריך לאימונים בחום) . ליקטנו מספר עצות תזונתיות המתאימות לתנאי הסביבה הבלתי אפשריים של חודשי הקיץ, בכדי לא לחטוף מכת חום:

  1. אימון בסביבה חמה ולחה מגביר זיעה ופוגע ביכולת קירור הגוף, דבר שמגביר הזעה אפילו מעל 1.5 – 2 ליטר לשעה.
  2. צריכת נוזלים יומית ממוצעת עומדת על כ- 30 מל"ל לכל ק"ג גוף ועוד 0.5-1 ל' לכל שעת אימון. כלומר אדם במשקל 70 ק"ג המתאמן בחום, צריך כ- 1.2 ל' + 0.5-1.2 ל' (מגבלת ספיגה) בשעה.
  3. המליחו את המזון לפני ואחרי האימונים ותחושת הצימאון תעודד שתיה נאותה ואף תסייע לאגור יותר נוזלים.
  4. בשעות שלפני ואחרי האימון מומלצים מזונות קלים וקרירים, על מנת להפחית עומס חום מהגוף (דגני בוקר וחלב, פירות ויוגורט, קרקרים וממרחים קלים, שקדים ותמרים, שייק פרי, סורבה, גלידה וכו).
  5. מחקרים מראים כי משקה צונן בתוספת טעמים ומלחים מעודדת שתיה רבה יותר.
  6. באימונים יש להימנע משתיה מופרזת בזמן קצר מדי ללא נטילת מלחים הדבר עלול לגרום לדילולם (היפותרמיה), להפרעות בקצב הלב ולסכנת חיים ממשית!
  7. מחקרים אחרונים מראים שצריכת המלח אינדיבידואלית ולרב אין בה צורך באימונים קצרים משעתיים וצריכת מזון פונקציונאלי בהחלט מספיקה.
  8. משקאות איזוטוניים – מהווים פתרון מצוין באימונים העולים על 90 ד'.
  9. בקיץ יש למהול האבקה ביותר מים מהמלצות היצרן משום שמאבדים יותר נוזלים מסוכרים (בחורף תופעה הפוכה).
  10. לאחר האימון שלבו מלון (מכיל אשלגן המסייע להתאוששות השריר) וגבינת חמד 5% (עשירה בנתרן ובחלבון).
  11. ביממה שלאחר צריכת נתרן מוגברת הגוף עלול לצבור נוזלים רבים, לכן מומלץ לצרוך מזונות עשירים באשלגן, שייקים ירוקים המכילים עשבי תיבול מכל סוג, פטרוזיליה, מלון, פירות, אגוזים ומוצרי חלב. כולם מסייעים להגברת האשלגן, הפחתת הנתרן וסילוק עודפי המים מהגוף.

בקיצור, הכי כיף במזגן…

print

השארת תגובה