מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על ההשפעה המגנה של צריכת קפה מפני התפתחות סוכרת. ההשפעות של קפה על גלוקוז לאחר הארוחה שונות כאשר הוא נצרך בשעות שונות ביום, מה שמעיד שלתזמון צריכת הקפה עשויה להיות השפעה מונעת על הסיכון לסוכרת מסוג 2. מחקר פרוספקטיבי (מעקב אחרי אנשים קדימה) דיווח על קשר בין קפה המכיל קפאין וקפה נטול קפאין והפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2, אך רק כאשר נצרך קפה בזמן ארוחת הצהריים. בניסוי מוצלב אקראי (שבו הנבדקים שמשו קבוצת הביקורת של עצמם), נמצא שצריכת קפה המכיל קפאין בבוקר הביאה לתגובת גלוקוז ואינסולין גבוהה יותר לאחר הארוחה בהמשך היום. ממצאים קטנים אך חשובים אלה מצביעים על כך ששעוני היממה יכולים להיות מושפעים מתזמון רכיבי מזון שונים במהלך היום. זוהי גישה לשמירה על הומואוסטזיס הגלוקוז שבהחלט ראוי שנחקור ונאמץ.

ישנם כמה מרכיבי מזון שזוהו כבעלי יכולת לווסת שעונים ביממה ולהשפיע על השליטה הגליקמית בגוף .מחקרים בבני אדם דיווחו על תפקידם של רכיבי מזון שונים כאשר הם נצרכים בזמנים ספציפיים. פוליפנולים של תה ירוק, כמו קטכינים, הראו שהם מועילים בהפחתת הגלוקוז בדיאטת צום ולאחר הארוחה. לאחרונה הוכח לראשונה כי שתיית תה ירוק עשיר בקטכין בשעות הערב הצליחה להפחית את ריכוזי הגלוקוז בפלזמה לאחר הארוחה בהשוואה לתה פלצבו שניתן באותו זמן . לתה הירוק השפעות נוספות גם על ההוצאה הקלורית, הריכוז ועל מערכת החיסון, אבל זה לפוסטים אחרים.

לרוויה..

print

השארת תגובה