רגע לפני שנכנסים לשוונג של ארוחת החג (הכי טעים) כדאי לשנן כמה הנחיות כלליות:

✔נכון שאנחנו בעד יותר שומן מבעבר, אבל גם עם גבינות 5% שומן יוצאים מאפים ועוגות מדהימות
✔ממתיקים מלאכותיים: בגדול המלאכותיים אאוט, נסו סטיביה ומונק פרוט
✔בשעות שלפני ערב החג אכלו ארוחות קטנות ומסודרות והמעיטו במוצרי חלב להקטנת התגובה ללקטוז
✔הקפידו על סדר ארוחה נכון בכדי להגיע לשובע מוקדם: אם אפשרי התחילו בשתיה, ירקות וחלבונים (גבינות/ביצים/דגים), ודחו לסוף פחמימות, מאפים ועוגות
✔השקיעו בסלטים ובתבשילי הירקות בארוחת החג ותיצרו אלטרנטיבה בריאה וטעימה לפחמימות ולמאפים המוגשים לשולחן: צלחת אנטיפסטי חגיגית תעשה את העבודה וגם מרק יוגורט מרענן וחגיגי שלנו
✔אפשר בהחלט לוותר על הבסיס הבצקי בפשטידות או לחילופין להשתמש בפילו עם תרסיס שמן זית (ללא גז יש ליד מרדכי או לסופרפארם) וזה 3 קק"ל לריסוס
✔העוגה – העדיפו 'אפויה' על פני גבינה פירורים וניתן בהחלט לוותר על הבסיס הבצקי ולהפחית כשליש מכמות הסוכר, מבלי לפגוע בטעם…. כדוגמת עוגת הגבינה האפויה שלנו.
✔תפנקו בקינוח אישי בכוס עם שכבת סלט פירות צבעוני, שכבת יוגורט, ורוטב פירות יער או סילאן מעל, או יוגורט וניל 20 ג חלבון עם 20 גרידת לימון והוסיפו מעליו שכבת פירות קצוצים
✔איכלו רק מה שאתם באמת אוהבים! אוכלים פחמימות/ קינוחים? מלאו צלחת אחת, והימנעו ממילוי חוזר
✔מארחים? השקיעו בעיצוב שולחן החג. האסתטיקה חשובה ולעיתים מפצה על תפריט פחות עשיר בשומן…:)
✔איכלו כמו הצרפתים: צלחת גדולה, מנה קטנה (+ עיטור)

בנוסף, קבלו ממני מתכון למרק יוגורט טעים במיוחד-

מרכיבים:
8 מנות

1 קרטון ריוויון 1.5%
4 מיכלים יוגורט ביו 1.7%
6 מלפפונים ירוקים – 3 מרוסקים, 3 קצוצים דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לבן
מעט שום (אופציונאלי)

אופן הכנה:
לערבב הכל יחד, להגיש קר (מומלץ להוסיף קוביות קרח, עלי נענע, עירית קצוצה, פלפלונים חתוכים דק)

חג שמח וחטוב במיוחד 🌾🧀🥂

print

השארת תגובה