מרכיבים:
12 מאפינס

3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לריבועים גסים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס פירות יבשים קצוצים (3 משמשים + 3 תאנים מיובשות)
1 כוס קמח מלא (אני אוהב לטחון קוואקר בנינג'ה/בלנדר וברגע יש קמח עשיר בחלבון וסיבים)
3 כפות דבש / סילאן
3 ביצים
שקית אבקת אפיה
תמצית וניל
קינמון
ניתן להוסיף כף נס קפה (כאשר מדובר במתכון שלפני אימון)

הערה: תוספת מים עד שמגיעים לעיסה שניתן לערבב
אם רוצים כ"חטיף" בין הארוחות כדאי להוסיף מעט שומן כדי למתן קפיצת סוכר: 2 כפות טחינה או אגוזים קצוצים (משדרג גם את הטעם אך גם קלוריות)
ניתן להוסיף אבקת חלבון או יוגורט עשיר בחלבון (כמתכון לאחר אימון)

אופן ההכנה:
לערבב את החומרים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
לשמן תבנית סיליקון מתאימה ל 12 מאפינס בספריי שמן ולצקת לתוכה התערובת.
לאפות 15 דקות בחום 180 מעלות ועוד 5 דקות בחום 220 מעלות
לבדוק עם קיסם במרכז התבנית – אם הוא יוצא יבש המאפינס מוכן.

ערכים תזונתיים למנה:
1.5 מנת פחמימה
0.5 מנת חלבון

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה