לאור הביקוש הגבוה מצד לקוחותינו המקסימים, החלטנו להעלות מתכון בשרי מדהים העונה לשם המוזר סטייק 'פיציולה' (כן, כמו ההתחלה של 'פיצה' אבל עם 'יולה' בסוף…). ההכנה פשוטה מאוד, והתוצאה מדהימה (באחריות):

מרכיבים:
4-5 מנות

750 גרם חזה עוף פרוס לסטייקים דקים (כמו שניצלים), חתוך לסטייקונים / שייטל פרוס לסטייקים דקים / סינטה פרוסה לסטייקים דקים

משרה לבשר:
3 כפות שמן זית
חצי כפית שום כתוש (לפי הטעם)

רוטב:
3 עגבניות גדולות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
3 כפות יין לבן
3 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים (לא חובה)

אופן ההכנה:
מעסים הבשר בשמן הזית והשום, משרים מס' דקות ומניחים במחבת רחבה קרה.
קולפים וקוצצים העגבניות
מכינים הרוטב – מערבבים יין לבן, בלסמי, סילאן, מלח, פלפל ובזיליקום. מניחים בצד.
'סוגרים' הבשר עד להתאדות כל הנוזלים (חשוב שכל הנוזלים יתאדו והבשר יתחיל לקבל 'צבע' לפני הוספת הרוטב)
מניחים את העגבניות על הבשר, מוסיפים מעל את הרוטב ומביאים לרתיחה
מעבירים לאש קטנה לכ- 15 דקות.

מומלץ מאוד על אורז, בורגול, פסטה או קינואה.
בתיאבון

print

השארת תגובה