מרכיבים:
6 מנות

1 עוף שלם מפורק מעצמות
כוס אורז עגול
1 בצל גדול
1 כוס עשבי תיבול – כוסברה / פטרוזיליה/ שמיר/ נענע
2 כוסות פטריות מסוגים שונים
תרסיס שמן זית ללא גז
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
כף טימין קצוץ

אופן הכנה:
מעסים את העוף במלח, פלפל, פפריקה וטימין.
מקררים למינימום חצי שעה.
מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם תרסיס שמן, מטגנים את הבצל ואת הפטריות עד להשחמה.
בסיר נפרד מבשלים את האורז, חצי בישול בהרבה מים, לדרגת אל דנטה. מסננים.
מערבבים את האורז עם הבצל והפטריות , מוסיפים עשבי תיבול קצוצים ומתבלים במלח ובפלפל .
מסדרים את העוף על תבנית עם נייר אפייה – ממלאים בתערובת האורז (במידה ונשאר מילוי, ניתן להניח גם מתחת לעוף)
מכסים בנייר כסף ואופים שעתיים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
לקראת סיום האפייה, מורידים את הכיסוי להשחמהה מלמעלה.

ערכים תזונתיים למנה:
(כמובן תלוי בחלק של העוף – חזה דל יותר מכרע)
510 קלוריות
3 מנות חלבון
1 מנת פחמימה
חצי מנת ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה