מרכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנים
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
כפית שטוחה של כורכום
מעט קארי (לפי הטעם)
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את הכרובית הקישואים והעדשים.
מוסיפים מים שיכסו את הכל ומרתיחים.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה יותר.
לערבב לעיתים קרובות שהעדשים לא ידבקו.
כשהעדשים רכות דואגים לאדות את שארית המים (אם יש) על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לסמיכות הרצויה.
מורידים מהאש וטורפים.
אפשר להוסיף לאורז, לקינואה, כרוטב לתפו"א אפויים, לפסטה קצרה וכו'