מרכיבים:
4 מנות

600 גרם נתח סינטה מיושן (ללא השומן), פרוס לסטייקים דקים
1 כף שמן זית
תבלין קייג'ין
כרובית גדולה וטריה
כפית שטוחה ממרח חרדל
שום
צרור עירית, פטרוזיליה, מספר עלי בצל ירוק. מעט נענע קצוצה (פריסטייל, שימו מה שאוהבים)
מלח, פלפל
ביצה (אופציונאלי להעשרת המנה בחלבון ולשדרוג המרקם)

אופן הכנה:
1. מתבלים את הסטייקים בקייג'ין משני הצדדים ומניחים במקרר
2. פורסים כרובית לרבעים ומבשלים במים מומלחים, מספר דקות עד לריכוך (ניתן להוסיף שום למים, לפי הטעם)
3. מסננים ושומרים את הנוזלים
4. מועכים את הכרובית, מוסיפים כף שמן זית, כפית שטוחה של ממרח חרדל ועירית קצוצה דק. מערבבים, מתקנים תיבול ומוסיפים ממי הבישול בהתאם לסמיכות הרצויה
5. צורבים את הסינטה במחבת חמה מרוססת בשמן זית, משני הצדדים. מוסיפים הביצה עד למידת עשייה מדיום
6. מניחים הסטייקים על מצע פירה הכרובית, ומוסיפים מעל הכל את ביצת העין. מגישים ונהנים מיד 🙂

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה