מרכיבים:
6 מנות

1.2 ק"ג בשר בקר טחון גס (כתף בקר/ שייטל/ נתח קצבים/סינטה )
פלפל שחור גרוס
3 בצלים גדולים, קצוצים גס
תרסיס שמן לטיגון
½ כפית מלח
1 כוס מי סודה

אופן הכנה:
מאדים הבצל עם תרסיס שמן זית, עד הזהבה. מצננים.
שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הבצל המאודה וכל שאר המרכיבים ולשים כמה דקות. – מאחסנים במקרר בכלי מכוסה כשעתיים
מכינים קציצות גדולות, במשקל 200 גרם (מומלץ להיעזר ברינג) וצולים על מחבת פסים או טפלון נון סטיק מרוסס בשמן זית. מומלץ לכסות המחבת בעת הצליה לבישול טוב יותר מבפנים

ניתן להניח על חצי לחמניה| מצע ירקות| חסה | בהתאם לאופי המנה רצוי

ערכים תזונתיים למנה:
300 קק"ל
3 מנות חלבונים
99 קלוריות במנה עם לחמניה
1.25 מנות פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה