מרכיבים:
2 מנות

400 גרם לברק מפולט או 600 גרם דג לברק שלם
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
2 בצל ירוק קצוץ דק
5 סלייסים ג'ינג'ר חתוך דק
3 סלייסים לימון חתוך דק + מיץ מחצי לימון
2 כוסות שעועית ירוקה
כף שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס

אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 250 מעלות
קוצצים את כל הירקות ומערבבים עם מעט מלח, פלפל, ג'ינג'ר ופרוסות לימון דקות, מוסיפים חצי מכמות השמן והלימון.
מסדרים על תבנית, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את יתרת השמן והלימון.
מניחים כמה פרוסות ג'ינג'ר בתוך הדג או מעליו, מניחים את הדג על הירקות ומעבירים לתנור החם ללא כיסוי.
פילה דג – לאפות את הירקות אפיה מוקדמת של 10 דקות ואז להוסיף הדג ולהמשיך לאפות עוד כ- 10-12 דקות.
דג שלם – לאפות הכל יחד כ-20 דקות.

ערכים תזונתיים למנה:
290 קק"ל למנה
3 מנות חלבון
חצי מנת שומן
2 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה