איזה מזונות מסוכנים ואלו מומלצים למוח שלך?

ממה להימנע לבריאות מוח טובה יותר?

אלכוהול
• השפעה ישירה על המח (אמיגדלה)
• ירידה באיכות השינה

בצריכה כרונית:
• פגיעה בתאי מערכת החיסון
במח
ובבריאות המעי
• מעודד דיכאון וחרדה

סוכר
תזונה עשירה בסוכר מקושרת ל:
• מחלות נוירודגנרטיביות
• עמידות לאינסולין במח
• ירידה בתפקוד המוחי- זיכרון, למידה
• פגיעה ביצירת נוירונים חדשים ואיבוד קיימים (מעודד התפתחות אלצהיימר)

אוכל מעובד
• בעל ערך תזונתי נמוך
• פגיעה במיקרוביום (חיידקי המעי)
• השפעה ממכרת, שיבוש תחושת שובע
• צריכה כרונית- מעלה סטרס חמצוני, הפרעות במצב הרוח, דיכאון, עידוד התפתחות מחלות ניווניות של המוח

מזון מטוגן
• שמנים העשירים באומגה 6 מעודדים דלקתיות
• מעלים נזק לכלי הדם המובילים דם למח
• ולרוב מלאים בתוספת חומרים המעודדים הפרעות בתפקוד הקוגניטיבי

כספית
• חשיפה מוגזמת בעיקר מדגים גדולים וזיהומים
• חומר רעיל למערכת העצבים
• גורם לערפול מוחי
• פוגע בהתפתחות המח
• מזיק להתפתחות העובר

מזונות שטובים למוח

מכילים נוגדי חמצון
ורכיבים אנטידלקתיים
אוכמניות, ירקות עליים ירוקים, כורכום, אומגה 3, אגוזים וזרעים, שוקולד מריר, מים
וירקות מצליבים

print

השארת תגובה