מרכיבים:
1/2 פרפר חזה הודו (נקבה) ללא עור
למשרה:
1 כף מלח גס
2 שיני שום מעוכות
1 צרור עלי סלרי
1 צרור קטן של עלי כוסברה (לא חובה)
1 פלפל צ'ילי חריף
מים קרים

לציפוי:
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות פפריקה אדומה מעושנת
1 כף מלח גס
1 כפות סילאן
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
מניחים את חזה ההודו בכלי עם שוליים גבוהים ומעסים אותו היטב במלח. מכסים במים קרים, מוסיפים את השום ויתר חומרי הטעם ומכסים. שומרים במקרר לילה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מערבבים את שני סוגי הפפריקה עם המלח. מוציאים את הבשר מהמשרה (לא שוטפים) ומנקים את עשבי התיבול. מורחים את הסילאן וטובלים בתערובת התבלינים כך שכולו יצופה בהם.
מניחים בתבנית על ניר אפייה ומפזרים בעדינות את המלח והפלפל. צולים כ- 20 דק'. מכבים התנור ומשהים 5 דק' נוספות.
מוציאים ומניחים לצינון.

print

השארת תגובה