למנה אחת צריך:
טורטיה אחת בקוטר 20 ס"מ
100 גר' חזה/פילה עוף, פרוס לנתחים
50 גר' פרגית נקייה משומן ופרוסה לנתחים
מלח
פלפל
כורכום
כמון
פלפל צילי חריף (אופציונאלי)
בצל סגול פרוס דק (חצי טבעות)
כף טחינה גולמית
כף מיץ לימון
כף מים
סלט קצוץ ממלפפון ועגבניה

  1. מחממים מחבת עם תרסיס שמן זית
  2. ממליחים את הבצל ומאדים אותו על אש קטנה, עד שמתרכך
  3. מוסיפים את הבשר, מתבלים, מגבירים את האש ומקפיצים הכל עד שהבשר מוכן היטב
  4. בקערה קטנה מערבבים כף טחינה גולמית, כף עד 2 כפות מים, כף מיץ לימון ומעט מלח – מערבבים עד לקבלת טחינה במרקם יוגורט
  5. מרכיבים את המנה: מחממים / צורבים קלות את הטורטיה על מחבת חמה מרוססת בשמן זית, משני הצדדים (ניתן להניח גם בטוסטר לחיץ ללא שמן), מניחים את העוף במרכז הטורטיה, טחינה מעל ושפע של סלט ירקות קצוץ. ניתן להגיש ככה או מגולגל ועטוף בנייר:)

ערכים תזונתיים למנה:
450 קלוריות
2 מנות חלבון
1 מנת שומן
1.5 מנות פחמימה
1 מנת ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה