קפה -בריא לנו? אבל עם או בלי חלב?

נתחיל בכך שזה המשקה המעורר הנצרך ביותר בעולם,  משפר ביצועים בספורט ועוזר גם לשיפור קוגניטיבי, מפחית כאב במידה מסויימת ואנו יודעים כבר שהוא בעל השפעה זניחה על לחץ דם, ואפילו לא ממש משתן כפי שחשבנו. אבל מה לגבי השפעתו על הבריאות שלנו?

אז הנה כמה עובדות שמסכמות שנות מחקר בתחום:

  1. אריכות ימים? נתחיל בכך שמחקרים שבדקו השפעת צריכת קפה על תוחלת חיים הראו כי שותי הקפה חיים יותר.
  2. בריא להכיר? חומצה כלורוגנית – הרכיב הבריא בקפה! הקפה מכיל חומצות כלורוגניות שהן סוג של פוליפנולים המצויים בפולי קפה וייתכן כי לקפה עשויות להיות "השפעות מועילות על דלקת, תפקוד ריאות, רגישות לאינסולין ודיכאון". בתוך שעות מרגע הצריכה, הוכח כי חומצה כלורוגנית תורמת להפחתת ערכי לחץ הדם העליון והתחתון.
  1. השפעת הקלייה – מחקרים הראו ריכוזים שונים פי 30 בריכוז החומצה כלורוגנית בין 100 סוגי קפה שונים שנבדקו (סטארבאקס היה מהנמוכים). ככל שהקפה נקלה זמן רב יותר, כך יש יורדת תכולת חומצה כלורוגנית. למרות שקפאין הוא יציב למדי, פולי קפה שרופים מאבדים כ- 90% מתכולת החומצה הכלורוגנית.  לעומת זאת קלייה קלה ובינונית הראו קפיצה דומה ברמת נוגדי החמצון בדם בבני אדם
  1. תה?  הממצאים מראים כי תוספת חלב לתה מקטינה את האפקט המגן של התה על תפקוד העורקים.
  2. שוקולד? תוך שעה מאכילת שוקולד מריר, אנו מקבלים עליה בכוח נוגד החמצון בזרם הדם שלנו, אך לא כך עם שוקולד חלבעם זאת, אם אתה אוכל את אותה כמות של שוקולד מריר עם כוס חלב, כמחצית מכוח נוגד החמצון נחסם.
  3. חלב סויה? תוספת חלב לקפה מפחיתה את פעילות נוגדת החמצון ומפחיתה את הספיגה של חומצות כלורוגניות בזרם הדם, אך תוספת חלב סויה לא. לכן, אז אם אתם רוצים להוסיף חלב לקפה שלכם, אולי באמת כדאי סויה.

 

print
השארת תגובה