איך תפחיתו נפיחות בבטן?

כאשר נוזלים או גז מצטברים בדרכי העיכול, אנחנו חווים תחושת מלאות או נפיחות. זו כמובן לא השמנה, למרות שהתחושה הנקלטת בחיישני המתח המצויים בחלל הבטן עלולה להשפיע על הדימוי ותחושת הגוף היא שאנחנו "גדולים" יותר מאשר במציאות.

הנה כמה טיפים שיסייעו להפחית את תחושת הנפיחות המטרידה:

  1. נשמע פשוט אבל הימנעו ממזונות שידועים לכם ככאלה שגורמים לאי נוחות במערכת העיכול
  2. ניהול נכון של רמת המתח ובריאות המעי
  3. הפחתת כמות האויר שאנו בולעים

כדי להפחית נפיחות, אנחנו צריכים להימנע מ:

– אכילה מהירה מידי

– אכילה עם פה פתוח

– אכילת כמות גדולה מדי בארוחה אחת

– אכילת מעט מדי או יותר מדי סיבים (כוונו ל 14 גרם לכל 1000 קלוריות)

– לשתות דרך קש

– לעיסת מסטיק סביב הארוחה

כדאי לשקול לחתוך במזונות ומשקאות כמו:

  1. משקאות מוגזים [שוב אויר]
  2. אלכוהול וקפאין [בעודף יוצרים אי נוחות במערכת העיכול]
  3. ומזונות שמרגיזים במיוחד את מערכת העיכול לדוג דיאטת FODMAP [פירוט בהמשך]

הרגישות משתנה מאדם לאדם, אבל 2 מצבים שכיחים שבהם יש רגישות: מעי רגיז וצליאק.

במחלת הצליאק [אחד שיודע]:

אכילת גלוטן מגרה תגובה אוטואימונית, כלומר מערכת החיסון תוקפת את המעי הדק וזה עלול להוביל למגוון סיבוכים בריאותיים קשים והנפיחות היא מהקלות שבהן. יש הרבה שסובלים מצליאק לא מאובחן, אז אם יש תסמינים תשקלו לבדוק.

גלוטן הוא חלבון דגנים הנמצא בחיטה, שעורה ושיפון ולכן בפסטות ולחמים ומאפים. הטיפול האפקטיבי ביותר הוא הימנעות ממוצרי גלוטן ולא איזה תוסף או תרופה שתקל על הגאזים…

במעי רגיז – נוטים לסבול מנפיחות ממגוון גדול יותר של רכיבים במזון שרובם נכלל תחת ראשי התיבות FODMAP

– Fermentable

– Oligosaccharides

– Disaccharides

– Monosaccharides

And

– Polyols

 

והם למעשה ממשפחת הפחמימות והסוכרים וניתן למצוא אותם ב: חיטה, לקטוז שבמוצרי חלב, בסיבי הקטניות, בשום ובצל, בממתיקים מלאכותיים כמו במסטיקים ועוד. כל אלו פוטנציאלים ליצר עודף גז באנשים עם מעי רגיז.

אבל אם יש לכם נפיחות גם ללא מעי רגיז או צליאק, שימו לב ממה ומתי זה נגרם ולא תרגישו כמו מפגע תברואתי 😊

שתפו אנשים תוססים….

וכתבו לי בתגובות איזה מזונות הכי לא נעימים לכם בבטן

 

print
השארת תגובה