מרכיבים:
4 מנות

רכיבים ללחמניית פורטובלו:
8 פטריות פורטובלו גדולות ויפות, ללא הרגל
תרסיס שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס

רכיבים לקציצת המבורגר:
800 גרם חזה הודו טחון
רבע כוס בצל קצוץ ומאודה
1 קישוא מגורד ומסונן היטב מנוזלים
1ביצה
רבע כוס מי סודה
1 כף גדושה חרדל גרגרים
מעט שום כתוש
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
מעט פלפל צ'ילי חריף

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל 220 מעלות
2. מרססים את הפטריות בשמן זית ( ללא גז!), ממליחים ומפלפלים
3. אופים כ-10 דקות עד שמתרככות אך נשארות יציבות
4. מוציאים מהתנור מקררים וסופגים את הנוזלים עם נייר סופג

להכנת הקציצות 
1. מערבבים ולשים את כל המרכיבים, עד לקבלת עיסה אחידה
2. מניחים במקרר חצי שעה
3. יוצרים קציצות המבורגר. ניתן להיעזר ברינג (4 קציצות גדולות או 8 קטנות, מנה = 200 גרם)
4. מניחים במקרר כשעה לפני הצלייה (לא חובה)
5. צולים על מחבת איכותית נון סטיק, חמה מאוד ומרוססת בשמן זית עד לדרגת עשייה מדיום – וול

מרכיבים המנה: לוקחים פטריה, שמים קציצה, מוסיפים ירקות לפי הטעם (חסה / עגבניה / מלפפון חמוץ / בצל סגול) וסוגרים עם פטריה נוספת מלמעלה.

ערכים תזונתיים למנה של 200 גרם בשר (2 קציצות קטנות או אחת גדולה):
310 קלוריות
3 מנות חלבון
2 מנות ירק

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print
השארת תגובה