מרכיבים:
12 דקים או 10 עבים

2 ביצים
1 כף סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב מועשר חלבון
1.5 כוסות (210 גרם) קמח כוסמין (ניתן לערבב לבן ומלא)
1.5 שקיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים חלב, מלח, סוכר וטורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עץ רק עד שהקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת יצאו דחוסים.
מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן זית, מכינים 10-12 ביציות עין עד לדרגת עשייה מדיום (כמות הביציות בהתאמה לכמות הפנקייקים שמכינים, ביצייה אחת לכל פנקייק). חשוב לא לייבש את החלמון כי הוא ימשיך בישול בתוך הפנקייק
שומרים בצד
מכינים הפנקייקים (מומלץ לעבוד עם רינג):
יוצקים כף מהבלילה לתוך רינג או על מחבת.
מניחים את ביציית העין על גבי הבלילה ודוחפים מעט פנימה
מפזרים גבינת חמד 5% / בולגרית/ צהובה 9%( עד 30 גר')
מוסיפים עוד כף תערבות פנקייק מעל
נותנים לפנקייק להתבשל 3 דקות על צד אחד ואז הופכים בזהירות לצד השני (זה בסדר אם לא הצורה לא יוצאת מושלמת, הטעם יפצה על זה:))
מגישים לצד סלט עגבניות ובזיליקום מהמתכונים שלנו

ערכים תזונתיים למנה:
פנקייק ללא תוספות:
104 קק"ל
1/2 מנת חלבון
3/4 מנת פחמימה

פנקייק בתוספת ביצה + 30 גרם גבינה:
140 קק"ל
1.5 מנות חלבון
3/4 מנת פחמימה

המתכון באדיבות נופר בן יעקב דיאטנית קלינית בשיטת ד"ר שון פורטל

print

השארת תגובה